Studenten nemen het tegen elkaar op in het door ontwikkelen van een E-Kart!

De afgelopen tijd hebben de leerlingen van de ‘Tata Steel Academy’, zich ingezet voor de ‘First Electro League’ van Stichting Techno Challenge. Deze stichting is opgericht om jongeren in contact te brengen met innovatieve technologie.  Er is een structureel tekort aan technici en bèta- afgestudeerde op de arbeidsmarkt in Nederland. Met deze challenge kunnen zij zelf ervaren hoe leuk werken in de techniek is! Op het gebied van duurzame mobiliteit neemt, het Tata Steel Kartteam, het in een schoolcompetitie op tegen andere teams.

De stichting heeft voor de deelnemende scholen een superkart beschikbaar gesteld. De belangrijkste opdracht is het door ontwikkelen van de E-kart. De organisatie stelt ieder seizoen nieuwe innovatie en verbeterpunten op voor ieder deelnemend team. De vakken wiskunde, natuurkunde en economie zijn goed te koppelen aan de E-kart. De leerlingen krijgen de kennis van de basisprincipes van: elektrisch rijden, aandrijftechniek en duurzame mobiliteit. Alle verbetering en innovaties die aan de E-kart worden aangebracht, moeten in overleg met de organisatie worden gedaan. Dit om de veiligheid van de leerlingen te waarborgen. Bij aanvang van de racedag worden alle E-karts op elektrisch en mechanisch gebied gecontroleerd. Het Tata Steel Kartteam bestaat uit een coureur, een teamleider, diverse monteurs en een PR-manager, die voor publiciteit en sponsors zorgt. Het team verzorgt zelf de inkomsten voor onderdelen, teamkleding en vervoer van en naar de circuits.

Aan zo een mooi project dragen wij graag een steentje bij. Onze werkplaats in Heerhugowaard is beschikbaar gesteld voor het opknappen en spuiten van de polyesterdelen van de kart. 

De studenten zijn de toekomst onder andere voor de (volledig elektrische) automarkt, en zo ook, voor ABS Splinter en ABS de Laat. Zo hebben wij onder meer een High Tech pand, waar enkel Tesla (volledig elektrische) gecertificeerd personeel voor u aan de slag gaat.

Helaas is door “COVID 19” de eerste race van schooljaar 2020-2021 gecanceld, maar dat neemt het prachtige resultaat niet weg.

Direct schade melden

Schade melden? Vul onderstaande velden in en upload uw schadeformulier of foto’s van uw schade. Wij zorgen dan dat uw melding in behandeling wordt genomen.

Schadeformulier en/of schadefoto's (meerdere documenten in een .zip bestand zetten)

Uw bericht is ontvangen!